Jordbær tid

Åhhh hvor er det dejligt med alle disse friske jordbær. Jeg spiser dem med mælk på, i koldskål eller bare som de er.

Men det sker – at jeg får købt en bakke for meget, eller at jeg ikke får lavet den dessert jeg havde planlagt. Sæt bærrene på køl, hvis du ikke lige har overskud til at gøre noget nu og de kan så næste dag blive den mest fantastisk syltetøj. Bare som jordbær syltetøj eller med rabarber. Her er en dejlig opskrift Syltetøj – Jordbær/rabarber.

Jeg putter ikke så meget sukker i min syltetøj. Jeg synes den syrlige syltetøj er dejlig ovenpå en ostemad, på en isdessert eller i en lagkage. Jeg koger nok min syltetøj lidt længere tid end de fleste – men det er fordi jeg synes den konsistens er bedst til det jeg bruger syltetøj til.

Og selv om jeg skriver vaniljestænger i mine opskrifter – så må jeg erkende, at med den kvalitet og pris der i øjeblikket er på vaniljestænger, så bruger jeg ofte vaniljesukker. En storm på Madagaskar skulle være årsagen til de højere priser. Så det må vi vist bare leve med og benytte alternativer. Mine pandekager er nu ofte med kardemomme og appelsin/citron skal – i stedet for vanilje.

Mangler du ny inspiration til en jordbær dessert, så er der en her. Eller det vil sige – den er slet ikke ny. Den er meget gammel. Eton Mess er en mere end 100 år gammel opskrift eller nærmere serveringsform. Vi elsker den her i huset – og vores hemmelighed er, at vi faktisk er mere vild med hindbær i desserten, men det originale opskrift er med jordbær.

Og det er jo også jordbær der er sæson for nu. Så hvad med en Sant Hans aften – uden bål de fleste steder på grund af afbrændings forbuddet – men så med tid til at anrette jordbærerne som Eton Mess? Eton mess – med jordbær

God midsommer til jer alle.

Leave a Reply